Місто

У Житомирі почали тестування нової тролейбусної лінії, яка може запрацювати з 1 червня

23 May 2024, 16:46

У Житомирі тестують нову тролейбусну лінію.

Про це 23 травня повідомляє комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

«Тестується нова тролейбусна лінія. Відповідно до затвердженого графіка триває будівництво тролейбусної лінії по вулиці Героїв Пожежників. З 23 травня КП ЖТТУ розпочинає випробування контактної мережі. По маршруту будуть курсувати тролейбуси в тестовому режимі, тобто без пасажирів», - йдеться в повідомленні.

Скриншот допису КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» у facebook

Зазначимо, що у ЖТТУ Житомир.info розповіли, що тестування відбуватиметься тиждень.

«Тестування відбуватиметься з 23 по 29 травня. Уже один тролейбус проїхав по маршруту. Тож якщо всі тестування пройдуть добре, працюватиме підстанція, то, можливо, нова тролейбусна лінія запрацює з 1 червня, як і планували», - розповів у коментарі Житомир.info начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

Нагадаємо, 19 лютого будівництво нової тролейбусної лінії на Мальованку у Житомирі було на завершальному етапі. Комунальники повідомляли, що навесні на рейс вийдуть перші тролейбуси.

Наприкінці листопада 2022 року планували відновити будівництво тролейбусної лінії на Мальованку. Тоді заступник мера говорив, що роботи мають завершити до 1 квітня. Через проблеми з фінансуванням роботи не встигли виконати у визначений термін.

Як повідомляв Житомир.info, 4 травня 2022 року у Житомирі продовжили роботи з будівництва тролейбусної лінії в мікрорайоні Мальованка: підрядник встановлював металеві опори, на початку вересня 2022 року у Житомирі мали завершити будівництво тролейбусної лінії в мікрорайоні Мальованка. Станом на 14 вересня роботи були зупинені, хоча виконані лише на 40%, їх зупинили через подорожчання матеріалів. 17 листопада 2022 року депутат міської ради повідомив, що у Житомирі відновлюють будівництво лінії на Мальованку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбусна лінія ТТУ тестування Лазарєв вул. Героїв Пожежних тролейбус ЖТТУ  
Матеріали по темі