Економіка

«Лезниківський кар’єр» поновлює повноцінну господарську діяльність

30 July 2008, 15:36

Відкрите акціонерне товариство «Лезниківський кар'єр», що розташоване за адресою: Житомирська область, Володарсько-Волинський район, село Червоногранітне, вулиця Леніна, 1, є одним з найбільших гірничодобувних підприємств Житомирщини. Запаси Лезниківського кар'єру розробляються з 1936 року, підприємство має проектну потужність близько 1 млн. т/рік, вартість основних фондів підприємства перевищує 10 мільйонів гривень.

ВАТ «Лезниківський кар'єр» було створено в 1996 році шляхом приватизації державного майна, переданого в оренду трудовому колективу. Акції ВАТ були розміщені серед працівників товариства. На сьогоднішній день акціонерами ВАТ «Лезниківський кар'єр» є більше 200 осіб.

Колишнє керівництво товариства, діючи в особистих інтересах та інтересах ТОВ «Росукркар'єр», заснованого російською компанією «Роспродукт», за сміхотворну плату передало всі основні засоби товариства: адміністративні та виробничі будівлі в кількості більше 10 одиниць, транспортні засоби, екскаваторну техніку, локомотиви, бульдозери, залізничну колію, вагові, обладнання дробильного заводу, товариству «Росукркар'єр». Така передача стала однією з ланок замислу ліквідації кар'єру через процедуру банкрутства. В процесі здійснення цього замислу колишнє керівництво використовувало різні засоби, зокрема, підробку документів, введення в оману державних органів, тощо.

Зазначеними діями колишнє керівництво товариства намагалося будь-якими засобами визнати товариство банкрутом, вивести з його власності всі матеріальні цінності та залишити акціонерів товариства ні з чим.

З метою попередження та уникнення повної ліквідації товариства, розбазарювання його майна наглядова рада та акціонери товариства призначили нового керівника підприємства. Ним став Ладигін Олександр Сергійович, який має значний досвід управлінської роботи в державних органах та промислових підприємствах.

В п'ятницю, 25 липня, Олександр Ладигін в присутності державної виконавчої служби та працівників міліції приступив до виконання своїх посадових обов’язків.

Акціонери ВАТ «Лезниківський кар'єр» висловлюють вдячність особисто Міністру внутрішніх справ України Луценку Юрію Віталійовичу, Голові Житомирської обласної державної адміністрації Забелі Юрію Володимировичу, заступнику голови Житомирської облдержадміністрації Дебою Володимиру Михайловичу, прокурору Житомирської області Франтовському Миколі Михайловичу, начальнику УМВС України в Житомирській області Присяжнюку Валерію Павловичу, заступнику начальника УМВС України в Житомирській області Марчевському Валерію Івановичу, начальнику Володарсько-Волинського міськрайвідділу УМВС України в Житомирській області Невмержицькому Михайлу Петровичу за вживання ними всіх заходів щодо дотримання законності та збереження правопорядку на території кар'єру. Виключно завдяки таким заходам робота кар'єру не переривалася, а техніка та обладнання надійно зберігається на території товариства, колектив працює в звичному режимі.

Акціонери товариства сподіваються, що з приходом до керівництва на кар'єр Олександра Ладигіна будуть розірвані кабальні договори, за якими колишнє керівництво передало все майно товариства групі осіб, що діяли в інтересах ТОВ «Росукркар'єр», а дії цих осіб отримають відповідну правову кваліфікацію з боку правоохоронних органів. Поновлення повноцінної господарської діяльності кар'єру дозволить залучити необхідні інвестиції, припинити процедуру банкрутства, суттєво підняти ефективність видобутку граніту та виробництва готової продукції, а завдяки цьому підняти рівень заробітної плати працівників та розвивати соціальну інфраструктуру села Червоногранітне.

 

 

Новим керівником вже прийнято рішення внести до порядку денного наступних загальних зборів акціонерів питання про переведення державної реєстрації товариства до місця його фактичного знаходження, тобто до села Червоногранітне Володарсько-Волинського району Житомирської області, що дасть змогу сплачувати податки до бюджету Житомирщини.

Вважаємо необхідним також повідомити, що ситуація у ВАТ «Лезниківський кар'єр» сьогодні знаходиться під особистим контролем Міністра внутрішніх справ України Луценка Юрія Віталійовича, що дозволяє сподіватися на дотримання законності в товаристві.

 

Граніт Лезниківського родовища (средньозернистий, біотітовий, рожево-червоний і червоний)  володіє  високими декоративними властивостями. Оптимальна фактура обробки поверхні для декоративних цілей – полірована. Лезниківським гранітом облицьовані елементи будівлі Університету імені Ломоносова, станція метро «Театральна» ( Київ), а також безліч монументальних споруд і будівель.

 

Ольга Осінцева

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі