Україна

Фоторепортаж: начало конфликта на Кавказе

9 August 2008, 14:32
 8 серпня 2008 року
Грузія розпочала війну проти Південної Осетії

Грузія оголосила війну Південній Осетії. Грузинські збройні сили нині штурмують Цхінвалі - столицю невизнаної республіки. Піхота за підтримки танків наступає на всіх напрямах, а в небі над містом кружляють літаки ВВС Грузії. Штурм розпочався з удару важких артилерійських гармат напередодні о 23:45 мск.



INTV:
         

"Вогонь із реактивних систем залпового вогню "Град", а також гармат і мінометів ведеться з боку прикордонних з республікою грузинських територій з Горійського напряму", - підкреслили в Держкомітеті з інформації і преси невизнаної республіки.

За повідомленням повноважного представника президента Південної Осетії в Росії Дмитра Медоєва, п'ять населених пунктів Південної Осетії на кордоні з Грузією стерті з лиця землі.

За останніми даними, в ході боїв у Цхінвалі убиті десятки мирних громадян. Кількість поранених уточнюється, і судячи з інтенсивності обстрілу, їх буде немало.

Ближче до ранку місто почали бомбити літаки ВВС Грузії. За інформацією, що надходить, в місті, де до початку військових дій проживали майже 30 тисяч людей (90% з них – російські громадяни), є великі руйнування. Горять десятки будівель і будинків.

Піддається артилерійському обстрілу і республіканська лікарня в Цхінвалі. Весь медичний персонал перебуває в спеціальному підвалі. Поранених (в основному, з осколковими пораненнями) поки неможливо доправити до лікарні через масовий обстріл.

Південноосетинські військові, незважаючи на масовий наступ грузинських підрозділів, чинять запеклий опір на підступах до міста.

За даними російських миротворців, нині Грузія активно підтягує із сторони Горі до Цхінвалі та довколишніх населених пунктів бронетехніку, артилерію, танки і особовий склад.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі оголосив про повну мобілізацію військових резервістів у зв'язку з ситуацією в Південній Осетії. За його словами, вже мобілізовані тисячі резервістів.

top.rbc.ru

http://www.intv-inter.net/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі