Економіка

Житомирское отделение антимонопольного комитета оштрафовало частных перевозчиков на 9,5 тыс гривен за сговор

13 August 2008, 17:06

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало приватних підприємців-перевізників м. Житомира Цимбалюка А.П., Біляченка А.С., Савіцьку А.А., Грищук В.А., Грищука Г.І. та Наумова М.М., Григорчука А.М. на 9 500 грн. загалом за антиконкурентні узгоджені дії

Як вже нам відомо, що Житомирська міська рада затвердила тариф на перевезення пасажирів по м. Житомиру 1,25 грн.

На це відреагувало Житомирське відділення Антимонопольного комітету України, запросивши офіційним запитом у приватних перевізників причини підвищення з 20 лютого 2008 року тарифів на перевезення.

Так, проаналізувавши витрати на перевезення пасажирів, що здійснюються на різних маршрутах, то вони є однаковими. Приватні перевізники це пояснюють однаковою протяжністю і обслуговування маршрутів однаковими автобусами. Але таке пояснення перевізників не обґрунтовує однаковий розмір тарифів, оскільки кожен з перевізників має власні витрати, відмінні від витрат інших перевізників, так як на маршруті кожним із перевізників перевезено різну кількість пасажирів та понесені різні витрати на заробітну плату водіїв, амортизацію, ремонт і технічне обслуговування автомобілів, тощо.

Тобто розрахунки витрат пасажироперевезень по м. Житомиру є економічно необґрунтованими. Такі дії відділення визнало порушенням конкуренційного законодавства у вигляді антиконкурентних узгоджених дій субєктів господарювання шляхом встановлення цін реалізації послуг, які можуть призвести до обмеження конкуренції та застосувало штрафні санкції, - повідомляє прес-служба Житомирського відділення .

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі