Місто

Хто допоміг Житомирському Агроуніверситету отримати статус Національного?

2 September 2008, 15:46

Житомирський державний Агроекологічний університет отримав статус Національного. Це – перший Національний університет в нашій області. Радісну звістку оголосили під час посвяти першокурсників цього Вишу, яка проходила на літній естраді парку культури та відпочинку імені Гагаріна. Наказ президента України зачитав колишній випускник Агроуніверситету, а нині – голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Забела.

Ректор Вузу Антон Малиновський в своїй промові зазначив, що для університету – це чи не найбільш значима віха в його історії, для студентів та викладачів – радісна  і визначна подія, а для нього – мрія, що здійснилася завдяки Богові та добрим людям. Серед тих, хто сприяв, аби університет отримав такий високий статус, і хто найбільше доклав зусиль, аби ВУЗ вийшов на національний рівень, ректор Агроекологічного університету назвав народного депутата України Павла Жебрівського. Й сам Павло Іванович не міг не приїхати до Житомира, щоб особисто привітати колектив Вишу із цією подією, - повідомляє прес-служба облорганізіції НСНУ.

«В Україні потрібно відроджувати агропромисловий комплекс, - зазначає Павло Жебрівський. – Ця важлива й нелегка справа лягає саме на плечі сьогоднішніх студентів, фахівців своєї справи, яких якраз і готує Житомирський вже  Національний Агроекологічний університет. Наш ВУЗ – єдиний серед 23 в державі, який має екологічний профіль. А враховуючи високий викладацький рівень, науковий потенціал університету, я був переконаний, що ВУЗ достойний, аби носити звання Національний».

Виступаючи перед студентством, Павло Іванович звернувся до молоді, аби після завершення університету вона поверталася до рідних селищ та сіл. «На вас, - зазначив Павло Жебрівський, - великі сподівання на те, що Житомирщина стане прикладом для інших областей».

 

 

 

 

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі