Економіка

Немцы научат жителей Житомирской области, как жить в тепле

18 September 2008, 16:20

Цього року Новоград-Волинський налагодив співпрацю з проектом українсько-німецького технічного співробітництва “Енергоефективність у будівлі”. Проект передбачає допомогти містам України у розробці енергозберігаючих технологій, пошуку фінансової допомоги з метою впровадження енергозбереження та енергоаудиту.

Після завершення другого етапу оцінки міст-кандидатів, компанією GTZ місто Новоград-Волинський було остаточно відібрано для впровадження проекту міжнародної технічної допомоги „Енергоефективність у будівлях”.

В рамках впровадження проекту німецькі та міжнародні експерти нададуть допомогу місцевим органам влади у розробці довгострокових стратегій щодо поліпшення енергоефективності у громадських та приватних будинках. Планується розробка короткострокових та середньострокових планів для впровадження стратегій через проведення енергоаудитів, створення баз даних для моніторингу, проведення навчальних поїздок до Німеччини, надання консультативної допомоги стосовно модернізації будівель, розробка фінансових механізмів для залучення енергосервісних компаній, створення відповідних інституційних рамок, про це Житомир.info повідомляє Новоград-Волинська міська рада.

З метою зміцнення спроможності Новограда-Волинського у впровадженні відповідних заходів з енергоефективності планується розширити співробітництво з міжнародними фінансовими організаціями, енергосервісними компаніями, донорськими організаціями, професійними асоціаціями, неурядовими організаціями та органами влади з інших міст України.

 Важливим моментом у визначенні нашого міста партнером Програми стало вирішення проблем енергозбереження та енергоефективності, як основних стратегічних напрямків, які задекларовані в Стратегічному плані розвитку міста Новограда-Волинського.

Підписання офіційної угоди про співробітництво заплановано у листопаді поточного року.

Крім Новограда-Волинського для участі у проекті відібрано міста Івано-Франківськ, Миргород (Полтавської області) та Чернігів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі