Україна

Киянам покажуть будні геїв та лесбіянок

23 September 2008, 08:54

Перша в Україні виставка фотографій на тему лесбійського кохання відкрилася у столиці. Експозиція "Інший погляд" покликана змінити ставлення суспільства до людей із нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Серед робіт - немає еротичних. Організатори пояснюють - прагнуть показати буденне життя своїх героїв.
Організатор виставки Ганна розповідає - її знайомий не може знайти роботу, адже є трансгендером. Вбирається як чоловік, а за документами - жінка. І таких людей чимало, - додає дівчина. Саме їхні проблеми і спонукали організаторів "Іншого погляду" створити таку виставку.

Ганна Довгопол, координатор проекту "Інший погляд": "Відвідавши цю виставку, люди зрозуміють, що гомосексуальність - це не щось страшне, це не збочення, це не просто якийсь секс. Це красиві люди. В першу чергу це звичайні стосунки, і ці люди, я думаю вони відрізнятимуться від традиційного уявлення про геїв та лесбіянок, які має пересічний громадянин".

На виставці - понад 50 світлин. На усіх - звичайне буденне життя трансгендерів та лесбійок. Фотограф Богдана Бондарук подала на виставку три свої роботи. Розповідає - орієнтації власної ніколи не приховувала.

Богдана Бондар, фотограф: "Це не таємниця. Всі мої близькі і знайомі знають про це. І я знімаю жінок у різних іпостасях, тому що для мене жінка в мистецтві - головніша".

Марія Вороніна задля виставки вперше спробувала себе у ролі моделі. До такої пропозиції поставилася без остраху, адже орієнтації своєї, як і Богдана, не соромиться. Щоправда, зізнається - чимало її знайомих не такі  відважні.

Марія Вороніна, модель: "Добре уявляю менталітет нашого народу. Наші люди до цього будуть готові років через 10 як мінімум. Але принаймні прозвучати, прокричати теж непогано".

За словами орагнізаторів, у кожному суспільстві є від 7 до 10 відсотків людей із нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Переконані - негативні стереотипи щодо них існують здебільшого через брак інформації.

Олена Угрин, Орест Пона, 5 канал

 

http://play.ukr.net/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі