Економіка

В Житомире задолжали коммунальщикам более 40 миллионов

24 September 2008, 17:05

Заборгованість за житлово-комунальні послуги в Житомирі сягає понад 40 мільйонів гривень. Більше половини від цієї суми – борг перед підприємством “Житомиртеплокомуненерго”. Несплата населенням становить 17 мільйонів 700 тисяч гривень, про це Житомир.info повідомила «Житомирська хвиля».

 В списках хронічних боржників громадяни, що мають сплатити за використане тепло від 5-и до 10 тисяч гривень. Серед найбільших підприємств та організацій-боржників – завод “Автозапчастина”, ВАТ “Льонотекс”, підприємство “Побутрадіотехніка”, Житомирська обласна друкарня,  інститут МАУП.

За даними “Житомиртеплокомуненерго”, 60 відсотків  грошей, що надходять від споживачів, витрачається на оплату газу. Аби вчасно розпочати опалювальний сезон, місто має 100-відсотково погасити борги перед дочірньою кампанією “Газ України”:

«Останні телеграми ДК “Газ України” містять одну умову – 100 відсотків проплати – тоді ліміти на газ. Це призвело до того, що в цьому році ми практично окрім лікарень та дитячих садочків, гарячу воду в літній період не подавали. ДК “Газ України” вже в неофіційних зустрічах заявляло, що може бути введена практика передоплати за газ. В такому випадку ситуація взагалі буде патова», - констатував заступник житомирського міського голови Едуард Кругляк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі