Економіка

Як у Житомирській області впорядкують зони митного контролю з 1 листопада?

1 October 2008, 11:27

З метою упорядкування створення зон митного контролю та відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.2002 року №1947 Житомирською митницею запроваджено порядок створення та функціонування зон митного контролю на територіях підприємств області. Так, відповідно до п.3 зазначеної постанови, зони митного контролю створюються з метою здійснення митними органами митних процедур щодо товарів та транспортних засобів, які переміщуються через митний кордон України, проведення заходів, пов’язаних з виявленням, запобіганням і припиненням контрабанди та порушень митних правил. Про це Житомир.info повідомив прес-центр Житомирської митниці.

 

Зони митного контролю на підприємстві – є тимчасовими, так як функціонують вони поза місцем розміщення підрозділів митного контролю під час здійснення митних процедур. Створюються тимчасові зони митного контролю митним органом за погодженням з відповідним підприємством.

У зв’язку з вищевикладеним, наказом начальника Житомирської митниці №410 від 25.09.2008 року встановлено, що починаючи з 01.11.2008 року проведення митного контролю посадовими особами підрозділів митного оформлення митного контролю на територіях підприємств, в тому числі коліях залізниці, здійснюється, виключно, при наявності затвердженої наказом Житомирської митниці схеми меж тимчасової зони митного контролю на відповідному підприємстві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі