Україна

25 українських банків просять НБУ допомогти

12 October 2008, 17:40

Кредитну підтримку з боку Національного банку України (НБУ) попросили 25 кредитно-фінансових установ.

Про це повідомив перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"Сьогодні у нас проходить плановий тендер з рефінансування банків. Звернулися 25 банків з проханням про кредит для підтримки ліквідності. Ми задовольнили їхні заявки на загальну суму 1,66 млрд. грн. Ліквідність у банківській системі висока", - сказав він газеті "Дело".

За словами Шаповалова, зростання попиту на ресурси пов'язане з побоюваннями населення на фоні негативних економічних новин з Європи й США.

Банк "Надра" 8 жовтня отримав від банківського регулятора річний кредит розміром 1,5 млрд. грн. під 12% річних, щоб розрахуватися по зовнішніх боргах на 230 млн. дол.

"Ми отримали від Нацбанку 1,5 млрд. грн. на один рік. Кошти підуть на рефінансування синдикованого кредиту. Взяли небагато із запасом, щоб вирішити всі питання, пов'язані із зовнішніми позиками до кінця року", - цитує видання президента банку "Надра" Ігоря Гіленко.

У свою чергу, газета "Экономические известия" повідомляє, що з 25 банків, що звернулися до НБУ за підтримкою, задоволені заявки 23 банків. Найбільші кредити під заставу портфеля юридичних осіб одержали "Родовід Банк" і "Надра". За даними видання, позики просили також "Альфа-Банк", "Кредитпромбанк" і "Фінанси й Кредит".

"У цілому НБУ надав низці комерційних банків рефінансування сумою 3,17 млрд. грн. для виконання своїх зобов'язань. Кредити надані на термін до 300-365 днів під 12% річних", - відзначає газета.

Наприкінці вересня Нацбанк України вирішив підтримати ліквідність "Промінвестбанку" й відкрив для нього кредитну лінію на 5 млрд. грн. Кошти надані на термін до року під 12% річних.

 

http://www.epravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі