Суспільство

Поліський природний заповідник у Житомирській області відзначає своє 40-річчя. ФОТО

13 October 2008, 10:44

В 1968 році з метою збереження в природному стані типових для Українського Полісся лісо-болотних комплексів в північній частині Житомирської області  в зоні мішаних лісів був створений Поліський природний заповідник. Його площа 20 104 гектари, адміністративний центр знаходиться в селі Селезівка Овруцького району.

Територія заповідника розташована на межі Українського кристалічного щита і Поліської низовини у межиріччі Уборті та Болотниці. Ландшафти цього краю неповторні за своєю красою і характеризуються доволі високою збереженістю. Вони представлені величезними болотними масивами, старими природними лісами, рідкісними видами тварин і рослин, унікальними водно-болотними угрупованнями, - повідомляє прес-служба Житомирского обласного управління  лісомисливського господарства.

В Поліському заповіднику все істинне. Тут нема прикрашеної і облагородженої людиною природи на забаганку туристу. Лише один перелік видів тварин, котрих можна тут зустріти, вражає.  Детальну інформацію можна отримати у візит-центрі заповідника. Заповідник намагається привернути увагу і згуртувати небайдужих активних людей для відродження етнічної культури і природи Древляні.

В рамках святкування буде проведено засідання вченої ради, присвячене 40-річю та презентації нового проекту організації території та природоохоронних заходів. Гостей чекають екскурсії еко- та етностежками заповідника.

 

Житомир.info

                                                                             

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі