Економіка

Житомирской области выделили "нулевой" лимит газа

16 October 2008, 09:07

 

 

 

Губернатор Житомирської області Юрій Забела зобов’язав ВАТ "Житомиргаз" до кінця тижня вирішити питання із отриманням лімітів газу для населення області.

Про це Житомир.infoповідомила прес- служба Житомирської Облдержадміністрації з посиланням на виступ Юрія Забели  на спільній нараді із керівниками тепло та енергопостачальних підприємств регіону.

 

 

"Мешканців області не повинно хвилювати питання надання лімітів. Початок опалювального сезону – означає забезпечення централізованим опаленням осель, які від цього залежать. А це 2015 навчальних закладів, та 1140 лікувальних закладів. Якщо до понеділка у Вас на руках не буде гарантійних листів, котрі свідчать про порозуміння із ДК "Газ Україна", ми почнемо розмовляти інакше",- сказав Юрій Забела

Нагадаємо, що 3 жовтня поточного року Президент України підписав Указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 вересня 2008 року "Про хід виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 лютого 2008 року "Про заходи щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" та ситуації на ринку природного газу" та стан переговорів щодо умов імпорту російського природного газу для українських споживачів"

Житомирська область виявилася у списку областей, котра на часі отримала «нульовий» ліміт на газ. 

 

 

Доручення рішення рішення РНБО: П. 6 Кабінету Міністрів України – забезпечити в установленому порядку недопущення "відновлення НАК "Нафтогаз України", дочірніми компаніями "Укртрансгаз" та "Газ України", обласними підприємствами з газопостачання та газифікації газопостачання суб’єктам господарювання, які виробляють теплову енергію, до повного погашення заборгованості за спожитий цими підприємствами протягом опалювального сезону 2007-2008 років природний газ і послуг з його транспортування і постачання та надання ними передплати... або банківської гарантії щодо повної та вчасної оплати природного газу та послуг з його транспортування та постачання протягом опалювального сезону 2008-2009 років.

 

 

На сьогодні заборгованість за природний газ складає суму у 33,7 млн. грн., у тому числі заборгованість теплопостачальних підприємств перед ДК "Газ Україна" – 31,3 млн. грн..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі