Економіка

Як, купуючи нерухомість у Житомирі, не потрапити у пастку до шахраїв?

23 October 2008, 13:10

На це запитання, з яким звернулися до редакції «Новостей…» наші читачі, відповідає засновник відомої місцевої компанії «Актив+», експерт з нерухомості Сергій       Форест.                       

- Нині все частіше трапляються випадки продажу нерухомості за довіреністю. При купівлі такої квартири або будинку, в першу чергу, потрібно перевірити саму довіреність. Іноді вона може бути отримана шахрайським шляхом. Трапляються випадки, коли довіритель вступає в змову з продавцем об’єкту нерухомості. Краще всього, коли покупець має справу з власником квартири.  Але якщо обставини склалися так, що купувати квартиру чи будинок ви можете лише через довірителя, в першу чергу потрібно перевірити такі факти: строки дії довіреності, відміну довіреності, смерть довірителя та визнання довірителя недієздатним, пише газета «Новости по-житомирски»

 

Агентство, через яке ви купуєте нерухомість, повинне дізнатися у сусідів про власника квартири, а також про довірителя, про його стосунки з власником. В результаті цього ви маєте отримати для себе відповідь на питання, чому власник доручив продаж нерухомості іншій особі.

Особливо ризиковано купувати нерухомість за довіреністю, якщо вона видана в іншій країні. На сьогоднішній день фактично дуже складно перевірити достовірність довіреності, якщо вона видана за кордоном. Тому рекомендую купувати нерухоме майно тільки у власників. Бажаю вам успіхів в купівлі-продажу об’єктів нерухомості.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі