Україна

На 100 мільйонів гривень чиновники накупили машин

28 October 2008, 10:45

З початку року чиновники витратили на покупку автомобілів 100 мільйонів гривень і планують прикупити ще кілька десятків дорогих машин до кінця року.

Про це пише у своєму матеріалі газета "Дело".

Найбільш розкішну з них — Audi А8 4,2 Langversion quattro — чекають в Управлінні державної охорони, яким керує генерал армії Валерій Гелетей. Уже до кінця цього тижня відомство планує провести тендер. За інформацією автодилерів, вартість машини перевищує 650 тисяч гривень.

 

Як буде розпоряджатися престижною Audi А8 4,2 Langversion Quattro начальник УДО генерал армії Валерій Гелетей, у тендерному комітеті відомства не повідомили. Не назвався представник комітету лише лаконічно пояснив, що машина потрібна саме така і для службових цілей.

Audi А6 Limousine придбають у держпідприємстві "НЕК "Укренерго". Ціна цієї машини в автосалонах досягає 450 тисяч гривень. Трохи скромніше плани в "Хмельницькобленерго". Енергетики вирішили купити Audi A6 3.2 FSI Quattro. Її ціна варіює в межах 300-400 тисяч гривень.

Популярністю у представників влади і топ-менеджерів комунальних і держкомпаній користується американський Lexus.

Цього року держструктури вже придбали шість машин цієї марки. Найдорожчу версію автомобіля — новинку цього року Lexus LX 570 — купили ВАТ "Київгаз" (територіальній громаді Києва належить близько 30% акцій цієї компанії) і Український держінститут з проектування об'єктів дорожнього господарства "Укргіпродор". Вартість позашляховика перевищує 700 тисяч гривень.

Надпрестижний Lexus купило і комунальне підприємство Київської обласної ради "Автогосподарство". Модель LS 460 L обійшлася комунальникам у 590 тисяч гривень. "Нам потрібно мати (у гаражі автобази) саме таку машину і ніяку іншу", — так пояснили виданню причину дорогого придбання в тендерному комітеті підприємства.

Високим попитом у державі користується також Toyota Land Cruiser. З 2004 року і по сьогоднішній день чиновниками або підприємствами з державною і комунальною формами власності куплено 15 таких авто. За даними "Вісника державних закупівель", вартість придбань у залежності від модифікації коливалася від 300 до 350 тисяч гривень.

Губернатор Херсонської області Борис Силенков не піддався моді на Land Cruiser і захотів Volkswagen Touareg. Тендер на покупку даної машини відбудеться цього тижня. Керівник тендерного комітету Херсонської обладаміністрації Микола Руденко не став приховувати мету покупки дорого авто, вартість якого може досягати 290 тисяч гривень.

Він повідомив, що дизельний позашляховик дійсно призначається для глави області. До останнього моменту голова адміністрації використовував у службових цілях особистий автотранспорт.

Відповідно до постанови Кабміну №332 від 2001 року, вартість автомобіля для керівника області не може перевищувати 300 тисяч гривень. Більш дорогі авто можуть собі дозволити тільки члени Кабміну і голова адміністрації президента (до 500 тисяч гривень).
http://www.pravda.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі