Україна

Один із судів закрив справу за указом про вибори

28 October 2008, 10:48
 

Окружний адміністративний суд Києва закрив провадження у справі про оскарження указу президента про розпуск парламенту і призначення позачергових виборів від 9 жовтня під номером 911.

Суд ухвалив таке рішення у зв'язку з тим, що позивач – БЮТ – відкликав свій позов, оскільки президент Віктор Ющенко скасував указ про дострокові вибори, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому суд також скасував свою ухвалу, якою було припинено дію указу президента.

 

Представник БЮТ у суді, народний депутат Валерій Писаренко спрогнозував, що Київський апеляційний адміністративний суд також закриє провадження по скарзі секретаріату президента на ухвалу Окружного адмінсуду, якою було припинено дію даного указу.

Як відомо, указом від 9 жовтня Ющенко достроково припинив повноваження Верховної Ради 6-го скликання і призначив проведення позачергових парламентських виборів на 7 грудня 2008 року.

10 жовтня Окружний адмінсуд Києва призупинив дію указу президента про позачергові парламентські вибори, призначені на 7 грудня, за позовом БЮТ.

20 жовтня указом під номером 952 президент призупинив дію свого указу 911 про дострокове припинення повноважень парламенту і призначення позачергових парламентських виборів.

Неправомірність указу від 9 жовтня за позовом БЮТ розглядав Окружний адмінсуд.

Крім того, Київський окружний адмінсуд відклав попереднє слухання справи за позовом БЮТ на неправомірність указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради через неявку на судове засідання представника президента. На засіданні в п'ятницю суд виніс ухвалу, відповідно до якої справа відкладається до 9.00 28 жовтня.

http://www.pravda.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі