Події

Житомирське обласне відділення Антимонопольного комітету порушило справу проти Коростишівської міської ради

22 May 2007, 13:18

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету порушило справу проти Коростишівської міської ради за невиконання обов’язкових для розгляду рекомендацій.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного територіального відділення

Антимонопольного комітету України

За повідомленням прес-служби, до Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету звернулася Мурзина К.Б., яка мешкає в м. Коростишеві і вважає неправомірним підвищення тарифів на послуги централізованого теплопостачання, водопостачання і водовідведення. Відділення проаналізувало розрахунки, що їх надали комунальні  підприємства «Теплосервіс» і «Водоканал», і погодилися з висновками мешканцями міста. Нові тарифи, котрі 25 жовтня минулого року затвердила міськрада, є економічно необґрунтовані, дії виконкому Коростишівської міської ради містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Відділення Антимонопольного комітету рекомендувало Коростишівському міськвиконкому припинити незаконні дії, перевірити обґрунтованість розрахунків, зобов’язати підприємства «Теплосервіс» і «Водоканал» здійснити розрахунки тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення та перевірити їх обґрунтованість, надавши до відділення на погодження проекти рішень. Також було повідомлено, що рекомендації органів Антимонопольного комітету підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду та виконання рекомендацій виконавчому комітету Коростишівської міської ради необхідно було повідомити відділення до 01.04.2007.

Положення рекомендацій адміністративної колегії виконавчим комітетом Коростишівської міської ради у встановлений термін не виконані.

Відділення порушило справу проти Коростишівської міської ради щодо встановлення КП «Теплосервіс» економічних необґрунтованих тарифів на послуги з централізованого теплопостачання, що полягають у створенні умов підприємству для вчинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі