Економіка

Нардеп Олег Черпіцький: «Межі валютного коридору сьогодні у руках Нацбанку».

31 October 2008, 09:27

Член фракції БЮТ Олег Черпіцький вважає політику НБУ «відверто нерозумною».

«Залишається незрозумілим вектор діяльності НБУ в умовах світової кризи. Ми не бачимо ніяких конкретних фахових дій, у тому числі і самого голови Нацбанку,  які б були спрямовані на підтримку національної валюти».

За розрахунками урядових економістів, сьогодні немає ніяких умов для того, аби так себе поводив курс гривні, додає народний депутат:

«Нині є неприпустимим щоденне зниження офіційного курсу національної грошової одиниці на міжбанку! Ну як за три місяці гривня могла подешевшати з 4, 6 до 7,2 по відношенню до американського долара?».

Олег Черпіцький впевнений, що основною метою у діяльності Нацбанку має бути підтримка стабільного курсу гривні і платоспроможність національної банківської системи.

«На жаль, щодо грошової політики сьогодні уряд повністю залежить від НБУ. Ні для кого не секрет, що Нацбанк на даний момент офіційно проводить чотири курси гривні – що є неприпустимим».

А поведінку голови Національного банку України Володимира Стельмаха в кризових умовах взагалі пояснити важко, обурюється нардеп, «на запрошення до профільних комітетів не зявляється, проаналізувати навіщо і кому була потрібна заборона зняття населенням депозитів відмовляється, хоча саме вона викликала нечуваний штучний ажіотаж серед вкладників».

«Якщо говорити відверто, то таке самоусунення пана Стельмаха від прозорого економічного і фінансового аналізу сьогодні можна пояснити двома причинами: або людина вичерпала себе як фахівець і не здатна проводити здорову політику, відповідно до займаної посади, або вона відверто закриває очі на зрозумілі речі у чиїхось інтересах, але не державних».

Олег Черпіцький повідомив, що найближчим часом фракція БЮТ буде ініціювати запрошення Володимира Стельмаха до участі у пленарному засіданні, аби той представив Верховній Раді детальний економічний аналіз з повним обґрунтуванням того, що відбувається.

 

Прес-служба Житомирської міської організації БЮТ.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі