Україна

Після наради у Тимошенко на АЗС почав зникати бензин

31 October 2008, 15:52

На АЗС однієї з найбільших автозаправних мереж України , що працює під брендом ANP, 30 жовтня відзначені перебої з надходженням високооктанових бензинів (А-92, А-95 и А-98) у продаж за готівку.

Про це йдеться у повідомленні консалтингової компанії UPECO за підсумками моніторингу ринку нафтопродуктів.

Станом на 30 жовтня у вільному продажу в мережі ANP повністю відсутні високооктанові нафтопродукти у Волинській, Херсонській, Чернігівській та Сумській областях. У решті регіонів присутності ANP, включно з Києвом, від 50% до 70% фірмових АЗС пропонують бензини А-92, А-95 та А-98 лише за талонами і картками (безготівковий продаж).

Як повідомив спеціаліст відділу цінового моніторингу UPECO Денис Луговий, UPECO фіксує зникнення окремих видів пального в мережі ANP не вперше.

"Як правило, ця мережа першою реагує на зміну ринкової кон'юнктури, та часто стає першим індикатором цих змін", - пояснює спеціаліст.

Мережа автозаправок ANP належить ТОВ "НК "Альфа-Нафта" і станом на жовтень 2008 року налічує близько 500 АЗС у 23 регіонах України, зазначається в повідомленні.

27 жовтня Юлія Тимошенко заявила, що за підсумками переговорів з нафтотрейдерами досягнуто домовленості щодо зниження ціни на АЗС з 1 листопада на 40 коп./літр, а до 1 грудня сумарне зниження вартості пального досягне 1 грн./літр.

Нагадаємо, у травні 2005 року внаслідок попереднього втручання уряду Тимошенко у ціноутворення на ринку нафтопродуктів, у більшості областей України бензин А-95 зник з вільного продажу на АЗС, а три з шести нафтопереробних заводі України - Одеський, Херсонський та Дрогобицький, були зупинені через збитковість виробництва.

 

http://www.epravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі