Україна

За карикатуру "Путіна-скінхеда" людині дали термін. ФОТО

4 November 2008, 13:33
За те що мешканець російського Барнаула зобразив екс-президента Росії Володимира Путіна у вигляді скінхеда, він поплатився свободою.

Суд дав йому реальний тюремний строк за публікацію в інтернеті зображення прем'єра Путіна, передає СNews.ru.

Індустріальний районний суд Барнаула визнав мешканця цього міста Олександра (прізвище засудженого не розкривається) винним за статтями про порушення національної, расової або релігійної ворожнечі і публічну образу представника влади при виконанні ним посадових обов'язків.

Восени 2006-го з використанням власного комп'ютера Олександр створив інтернет-ресурс, де розміщував тексти і відеоматеріали, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу, а також текстову і графічну інформацію, що ображає честь і достоїнство тодішнього президента Росії Володимира Путіна.

Зокрема, на сайті було розміщено зображення Путіна в одязі скінхеда. В результаті вперше за віртуальну образу чиновника було призначено термін у реальній колонії.

 

За останні кілька років судові вироки за екстремізм в інтернеті стали частою практикою. Однак цих обвинувачуваних присуджували до виплати штрафу або умовних термінів покарання.

Так було, у тому числі, і по справах про образу Володимира Путіна.

У 2005-му за створення сайту з образами президента Росії суд Центрального району Красноярська присудив активіста Націонал-більшовицької партії Андрія Сковороднікова до шести місяців виправних робіт і знищення комп'ютера.

А в 2006-му суд Іваново за статтю "Путін - фалічний символ Росії" засудив редактора інтернет-газети "Курсив" Володимира Рахманькова до виплати штрафу в розмірі 40 тисяч рублів.

Тепер же можна чекати, що практика винесення судових вироків з реальними тюремними строками за висловлення в інтернеті поширитися на різні регіони.

Фото зі сторінки ЖЖ-користувача

 

http://tabloid.pravda.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі