Україна

Через кризу банки починають забирати житло у боржників

10 November 2008, 14:42

Прощавай, житло. Усі, хто через кризу або втрату роботи не мають змоги вчасно платити за іпотечним кредитом, можуть втратити помешкання. Вітчизняні банки вирішили не чекати на кращі часи позичальників, а повернути майно, що було заставою кредитів. 
Киянин Денис лише рік тому придбав квартиру у кредит. Та минуло кілька місяців і через економічну кризу його посаду скоротили. В результаті чого він втратив можливість своєчансо сплачувати за кредитом. Банкіри зі своєю реакцією не забарилися. Прислали листа з вимогою звільнити житло. Попри те, що жодного рішення суду не було, а у родині позичальника неповнолітня дитина.

Денис, позичальник: "Мені сказали от ти написав тут договір, ти бачив що підписував".

Самі банкіри від коментарів по цій справі відмовляються. Кажуть, не хочуть лякати людей. Проте боятися є чого.  Ані відстрочки, ані поблажливості від банків під час кризи годі й чекати - кажуть юристи. Не маючи можливості повернути гроші від позичальників, які різко збіднили, банкіри усіляко намагатимуться забрати заставу кредиту. Колектори, які від імені банків вибивають борги, вже засукали рукава. Кажуть адреси нових виселенців від фінустанов надходять постійно.

Разом з тим, за словами фахівців, банкірам краще до такого не доводити. Адже щоб повернути борг, аршетовану квартиру потрібно продати. А от охочих придбати проблемне житло не так багато. Тому як правило і продають арештовані квартири за півцини.

Щоб не втратити взяту в кредит квартиру, юристи радять ретельно читати договір з банком. Якщо в ньому  прописане право банку без суду забирати квартиру, то час звертатись до адвокатів та до суду.
 
http://5.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі