Україна

Тимошенко: Яценюка зняли за вказівкою Ющенка

12 November 2008, 13:26

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко переконана, що відставка Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради не могла статися без вказівки президента Віктора Ющенка.

 

Про це вона заявила журналістам у Кабінеті міністрів, повідомляє УНІАН.

"Я думаю, всім зрозуміло, що без прямого доручення президента таке звільнення голови Верховної Ради відбутися не могло. Не потрібно шукати слюсарів і сантехніків у секретаріаті президента і шукати штучно винних. Безпосередню відповідальність за звільнення Яценюка несе президент", - сказала вона.

Тимошенко також додала, що вважає відставку Яценюка спробою провести дострокові парламентські вибори.

"Я думаю, що це шлях, який прагне прокласти президент країни до проведення дострокових парламентських виборів. Тому що йому потрібні ті рішення Верховної Ради, які не могли пробити через парламент, коли головою Верховної Ради був Арсеній Яценюк", - сказала вона, повідомляє Ліга.net.

Як відомо, Верховна Рада звільнила Яценюка з посади спікера парламенту. За його відставку проголосували 175 депутатів від Партії регіонів, 1 – від БЮТ, 10 – від "НУ-НУ", 27 – від КПУ та 20 - від Блоку Литвина.

Голосування проводилося за допомогою системи "Рада", а не таємним шляхом за допомогою бюлетенів, як це передбачено регламентом.

http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі