Україна

Старі та зовсім нові прізвиська Арсенія Яценюка. ФОТО

14 November 2008, 11:23

Голова Верховної Ради Арсеній Петрович Яценюк знав, що колись його "обов'язково підуть". Перед повторним "замахом" на нього, депутатка від Партії регіонів Ганна Герман поскаржилася на занадто юний вік екс-спікера.

За її словами, парламент потребує сивини у волоссі. Але що у такому разі робить у Верховній Раді молодший син Віктора Януковича, якому ще тільки 27 років, - питання.

34-річний Яценюк був наймолодшим спікером парламенту. Але от прізвиськ у нього з'явилося стільки, що, очевидно, у цьому він - як і за віком - став рекордсменом.

"Прощай, мы расстаемся навсегда под белым небом"... ноября. Фото Дмита Амідова

Слід зазначити, що з першої появи Арсенія Яценюка на екранах телевізорів його вигляд викликав нав'язливе відчуття "десь я це вже бачив".

Насправді розумненький Арсеній Петрович нагадував такого ж розумного та розважливого кролика із радянського мультфільму про Вінні Пуха.

Кадр з сайту mults.spb.ru та фото Дмитра Амідова

Саме "кроликом" або "кроликом Сєнєй" називали Яценюка за спиною його підопічні - народні депутати. Натомість парламентські журналісти говорили про Петровича просто і з теплом - "Сєня".

Треба сказати, від самого початку Яценюк поводився доволі стримано. Та чим більше обживався у кріслі голови парламенту, тим більше жартів собі дозволяв.

Сміх Петровича був глибоким, а посмішка в усі тридцять два зуби - ну зовсім як доктор Лівсі з ще одного відомого мультфільму, "Острів скарбів".

Кадр з мережі Livejournal та фото Дмитра Амідова

Водночас серед правоохоронців Арсеній Петрович здобув спеціальне прізвисько, теж анімаційно-казкове.

Після великого скандалу із середнім пальцем, у результаті якого зі своєї посади вилетів заступник начальника спецзагону "Кобра" Олексій Кожа, в органах Яценюка почали називати "Ріккі-Тіккі-Таві".

"Ріккі-Тіккі-Таві" - відважний мангуст, який переміг страшну "Кобру" з казки Ред‘ярда Кіплінга.

Палець для Яценюка - не смішно. Фото з сайту libex.ru та "УНІАН"

Ще кілька прізвиськ можуть з'явитися у Яценюка після його останнього брифінгу в кулуарах Ради.

У середу Арсеній Петрович, як у свій час Віктор Ющенко, заявив: "Я йду, щоб повернутися. Але вже не сюди".

"Він полетів, але обіцяв повернутися... Ах, милий, милий..." "Карлсон!" - скажете ви. Звичайно, це він - полетів і обіцяв повернутися.

А якщо він повернеться, то, можна сказати, йому не "Прощавайте", а "До побачення"... Але це вже зовсім інша історія - "Мері Поппінс, до побачення".

На титулці фото "Української правди"

http://tabloid.pravda.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі