Україна

Якщо в четвер парламент не обере спікера, Тимошенко можуть відправити у відставку

18 November 2008, 18:27

Народний депутат, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в інтерв’ю журналістам повідомив, що регіонали звернуться до Конституційного Суду України за поясненням, чи може перший заступник голови ВРУ Олександр Лавринович підписувати прийняті парламентом закони, поки не обрано нового спікера, - інформує прес-служба ПР.

О.Єфремов також висловив сподівання, що у четвер, 20 листопада, парламент таки визначиться з кандидатурою на посаду голови ВРУ.

За його словами, на сьогодні є кілька претендентів на цю посаду - Володимир Литвин, Іван Плющ, Олександр Лавринович, розглядається також кандидатура Адама Мартинюка. Також є чутки про те, що була спроба запропонувати на посаду спікера кандидатуру В’ячеслава Кириленка.

Нардеп наголосив, що Партія регіонів не бере участі "у торгуванні щодо кандидатур". За словами регіонала, ПР навіть не висуває вимоги, що головою ВРУ має стати тільки їх кандидат. На думку нардепа, якщо в четвер парламент не обере спікера, то виникне питання щодо формування більшості, а також існування Кабінету Міністрів України, оскільки він залишається без контролю.

 

http://www.zaxid.net/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі