Економіка

Житомир – это вам не Нью-Васюки: власти решили заняться глобальным стратегическим планом

20 November 2008, 08:34

Громадська рада Житомира одностайно підтримала проект Плану стратегічного розвитку Житомира на період до 2017 року, - повідомляє «Житомирська хвиля».

«Сьогодні ми маємо проект, сформований на підставі думки громадян,  і надалі  стоїть завдання втілення стратегічних змін в життя», - зазначив заступник голови міської ради Іван Зайнчковський після того, як презентував основні тези документу  на засіданні ради. В процесі розробки Плану було опрацьовано понад півтори  тисячі анкет, в яких пересічні громадяни та підприємці Житомира висловили свої побажання та пропозиції. Визначивши основні напрямки розвитку міста, робоча група залучила до детальної розробки програми спеціалістів-експертів. Загальний документ представлений в двох блоках – гуманітарному та економічному, - повідомив голова громадської ради Житомира, ректор житомирського держуніверситету  Петро Саух:

“Ми весь час говоримо, що живемо одним днем. Прорвало трубу – латаємо, про завтра не думаємо…  Це вперше, мабуть після радянської планової системи - перша ластівка, у нас створений такий Стратегічний план. Це надзвичайно важливо”. 

В ході обговорення Плану стратегічного розвитку Житомира надішли доповнення, важливі на думку членів ради. Проте їх колега, ректор Національного Агроекологічного університету Антон Малиновський запропонував підвести риску, зважаючи на об’єктивні чинники:

“Я реаліст, я знаю, що значить сьогодні збудувати стадіон чи перенести автовокзал… У нас багато чого немає. І цей план цінний тим, що він визначає болючі місця. Дай Бог виконати його на третину за той період, що визначений, а добавляти - вже немає куди”.

   На широке обговорення проект  Плану стратегічного розвитку Житомира на період до 2017 року вийде  вже у найближчий час – його презентація для громадськості відбудеться  в  облмуздрамтеатрі  4 грудня, напередодні Дня місцевого самоврядування.  

Подробиці – у подальших новинах.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі