Україна

Єханурову подарували вірші Шевченка перекладені бурятською мовою

22 November 2008, 18:10
Міністр оборони України Юрій Єхануров сьогодні відвідав Київський військовий ліцей ім. Івана Богуна з нагоди відзначення 65-ї річниці від заснування цього навчального закладу,- повідомляє УНІАН .
Міністр оборони привітав колектив ліцею із ювілеєм та від імені Президента – Верховного головнокомандувача Збройних сил України подарував навчальному закладу мікроавтобус.

Єхануров також відвідав урок української літератури, під час якого міністра ознайомили із дослідженням творчості Тараса Шевченка. Керівнику оборонного відомства зокрема, представили видання творів великого українського діяча, що були у різні роки видані бурятською мовою.

У свою чергу Єхануров наголосив на важливості подальшого розвитку військових ліцеї в Україні, як первинної основи усієї системи військової освіти у державі.
Міністр оборони повідомив, що наступного року до ліцею надійде новітнє видання історії України, що ґрунтуватиметься на об’єктивному дослідженні минулого українського народу.

Єхануров також пообіцяв усім українським ліцеїстам з наступного року реалізувати ініціативу військового відомства з організації для них літніх таборів на території Дніпропетровській області, де дислокувалася Козацька січ.
«Нинішній губернатор Дніпропетровщини Віктор Бондар є також випускником Київського військового ліцею 1992 року. Сподіваюся на його підтримку в цій справі», - зазначив Єхануров.
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі