Економіка

Власти Бердичева разрешили предприятию залезть в кредиты. ФОТО

27 November 2008, 16:09

Одностайність в ухваленні рішень проявили бердичівські депутати на позачерговій сесії міської ради. Одне за одним народні обранці одноголосно ухвалили усі 6 питань, що були винесені на її розгляд. Серед іншого ними була затверджена вартість ряду об’єктів приватизації, які підлягають продажу шляхом викупу. По одному з таких, а саме нежитловим приміщенням, що розташовані на вул. Леніна, 12, на минулій сесії виникла суперечка. Депутат - «нашоукраїнець» Микола Яровий заявив: вартість 69 тис. грн. для приміщення у центрі міста — занадто мала цифра. На його думку, подібні об’єкти мають здаватися в оренду або ж продаватися за реальною ринковою ціною. Колеги Ярового вирішили: об’єкт продадуть, з ціною визначаться до наступної сесії. І ось одностайне підняття рук — і приміщення загальною площею 30,9 кв.м. продане за 135 тис. грн.

КП «Бердичівтеплоенерго» народні обранці дозволили взяти кредит у розмірі 4 млн. грн. на погашення заборгованості за спожитий газ. Лишилося визначитися із банківською установою, яка в нинішніх умовах піде на цей крок. Зі слів Володимира Пономарчука, нещодавно вдалося отримати 3 млн. грн. із держбюджету на покриття різниці у тарифах, трохи раніше держава виділила 2,7 млн. Також у виконавчому комітеті подбали про те, яким чином «Бердичівтеплоенерго» допоможе місто. Міська влада планує виділити підприємству 1 млн.грн.

Володимир Пономарчук, заступник Бердичівського міського голови: «Приймається рішення, опрацьовуються документи, і з 1-го числа ми даємо 1 млн. грн. не як різницю у тарифах, а як різницю між фактичними витратами підприємства на надання послуг та фактично затвердженими тарифами... Цей мільйон йде на рахунок підприємства і в той же день повертається до нашого фінансового управління як податок на прибуток.» 

Надія на те, що місто перезимує без ексцесів, хоча й шляхом залучення чималих коштів, залишається, зазначив Бердичівський міський голова. Громада Бердичева, наголосив він, має віднайти для цього відповідні ресурси. Одним з таких може стати адресна допомога незахищеним верствам населення, які з певних причин не можуть оформити державну субсидію. Із такою пропозицією виступив Василь Мазур, він і термін відповідний запропонував — «місцеві субсидії».

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Враховуючи те, що в цих умовах частина людей не зможе отримати субсидію та сплачувати комунальні послуги, нам потрібно передбачити наступне: оту різницю в тарифах, яку ми надаємо «Бердичівтеплоенерго», призначити як «місцеву субсидію». Щодо юридичного оформлення, то я дав відповідне розпорядження Управлінню праці та соцзхахисту. Там мають визначити, скільки таких сімей є, та шляхи їхньої підтримки.»

Ціни на газ та електроенергію зростатимуть і надалі, це очевидно, констатував міський голова. Наступного року, зазначив Василь Мазур, ним буде докладено усіх зусиль для того, щоб ярмо встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги перекласти із плеч міста на плечі держави. А поки що міський голова пропонує провести експеримент. Надіється, що вдалий.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Є у нас люди, які справно платять, віддаючи іноді останню копійку, в той час, як інші, маючи пристойне матеріальне становище, боргують. Ми не повинні ставити їх в однакові рамки. Тому у тих мешканців, хто добросовісно протягом усього сезону сплачував житлово-комунальні послуги і не має боргу, будуть братися відповідні заяви, і розглядатиметься питання про встановлення їм індивідуального опалення.»

Наприкінці сесії Василь Мазур вкотре закликав свого заступника разом із керівником «Бердичівтеплоенерго» та представниками засобів масової інформації вступити у боротьбу із тими, хто може сплачувати житлово-комунальні послуги, але цього не робить.

Автор: Олександр Єжель

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4319.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4320.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/4322.full.image.jpg

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі