Економіка

Кризис в Житомирской области: 7 человек на одно вакантное место

8 December 2008, 11:40
В області на одне вакантне робоче місце претендує 7-м чоловік. 
Про це Житомир.info повідомила "Житомирська хвиля"

В умовах зростання кількості безробітних і скорочення вакансій, в області гостріше постає питання якісної підготовки або перепідготовки безробітних службою зайнятості. Директор обласного центру зайнятості Ігор Іщенко говорить, що є чимало проблем, особливо при підготовці кадрів в системі профтехосвіти:

 «Не відкриваються нові ліцензії, не поглиблюється якість підготовки спеціалістів. Ми будемо непроханими гостями в кожному профтехучилищі, подобається це чи не подобається. Але ми будемо в кожному районі ворушити і директорів, і органи освіти, щоб це питання зрушити з місця». В сучасних умовах ринку праці, в тому числі під час кризи, справжні професіонали будуть в дефіциті, стверджує Ігор Іщенко. Це підтверджується і наявними вакансіями в нашій області:

 «У нас на сьогоднішній день велика кількість водіїв-практиків, металообробників є вакансії; в сфері обслуговування (професійні бармени), в сфері торгівлі є проблеми, головних бухгалтерів, проблеми із юристами, але це повинні бути спеціалісти високого класу».

За офіційними даними, впродовж минулого місяця навантаження на одне вільне робоче місце на Житомирщині збільшилось на 2 людини – з 5-ти до 7-ми чоловік.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі