Економіка

В Житомирской области пропадают милионы тонн урожая?

13 December 2008, 17:14

Мільйон тонн хліба, зібраний аграріями Житомирщини, поки що не позначився позитивно на їх добробуті. Про це днями нагадав керівник головного управління гропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідівський. Він  зауважив, що найбільші збитки несуть ті господарі і господарства, які найвідповідальніше підійшли до всього комплексу польових робіт:
«Як казав один дуже шанований аграрій – на кучі цього хліба сиджу, і не знаю, що з ними робити. Всі ті, хто дотримався технології, придбав пальне, належну техніку, засоби захисту, елітне насіння, мінеральні добрива – він потратився. І сьогодні собівартість зерна значно перевищує ті ціни, за якими ми хочемо його продати».
За словами Миколи Дідківського, і за такими цінами поки що вдалося продати лише десяту частину зібраного врожаю, повыдомляэ "Житомирська хвиля". І вирішити проблему на місцевому рівні неможливо:
«Ще далеко до завершення жнив, починаючи від найнижчого до найвищого посадовця в нашій державі на весь світ заявили про те, що буде понад 50-т мільйонів тонн зібрано збіжжя. Скажіть будь ласка, навіщо цей робився посил? І скажіть будь-ласка, хтось з вас чув таку інформацію від Канади, від США, від Польщі, або від будь-якої держави? Я більше не коментую», – констатував Микола Дідківський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі