Економіка

В Житомирской области составляют прогнозы по задолженности на 2009 год

22 December 2008, 13:40

403 тисячі гривень заборгованості. Про таку заборгованість із виплати заробітної плати прозвітували сільгосппідприємства області станом на 1-грудня. В головному управлінні агропромислового розвитку вважають ситуацію загрозливою, адже на початок осені поточних боргів не було. Повільно, але зменшувалась і заборгованість на підприємствах-банкрутах та тих, що припинили господарську діяльність, повідомляє Житомирська хвиля. Начальник управління Микола Дідківський доручив розробити прогнозні показники заборгованості із виплати заробітної плати на 1 січня та 1 квітня 2009 року на прикладі двох районів – Радомишльського та Червоноармійського. Що з цього вийшло, розповідає перший заступник начальника управління Марія Зробок:

«Прогнозні показники Радомишльського району досить оптимістичні, тому що вони не показують заборгованості як на 1 січня, так і на 1 квітня 2009 року. В Червоноармійському районі показники більше відповідають реаліям, і станом на 1 січня в районі очікується заборгованість по трьох сільськогосподарських підприємствах, станом на 1 квітня – уже сім підприємств-боржників».

До цього, каже Марія Зробок, додається і проблема збитковості підприємств. За нинішніх умов збитковість – прямий шлях до банкрутства, прогнозує перший заступник начальника управління. І пропонує план дій по запобіганню такій ситуації. Розпочати, на її думку, необхідно зі складання прогнозної заборгованості на початок 2009 року по кожному підприємству:

«Наступний етап – розробити бізнес-плани а також помісячний план-розрахунок надходження грошових коштів, а також спланувати розрахунки по заробітній платі і платежі до Пенсійного фонду». Пенсійному фонду сільгосппідприємства області заборгували 9 мільйонів 700 тисяч гривень, в тому числі, економічно активні – 3 мільйони 700 тисяч.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі