Україна

ТИМОШЕНКО НАЗВАЛА БАНКИ-СПЕКУЛЯНТИ: список

24 December 2008, 15:37

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко знову звинуватила президента, Національний банк (НБУ) і українського бізнесмена Дмитра Фірташа в спекуляціях на валютному курсі.

Про це вона сказала на брифінгу в середу.

Голова уряду, зокрема, наголосила на тому, що НБУ в особі Володмира Стельмаха і Анатолія Шаповалова здійснює разом з президентом Віктором Ющенком шахрайські операції, граючи на руйнації гривні.

За ії словами, про це свідчать інтервенції, які Нацбанк провадить на міжбанківському ринку.

"В наступниий понеділок, 22 грудня, в той час, коли на міжбанку торги починалися 7,00 - 7,50 гривень за долар, вони (Нацбанк) знову виставили курс купівлі долара - 8,30. Тобто грали на ціні підвищення долару і на падінні гривні, штучно, в ручному режимі, маючи на меті - обвалити національну валюту і дати можливість спекулянтам (банкам), яких вони сьогодні підтримують рефінансуванням, заробити на цьому свої мільярди...", - відзначила Тимошенко.

Прем'єр-міністр додала, що у вівторок заявки НБУ також не відповідали тій ситуації, яка склалася на реальному ринку.

Тимошенко назвала комерційні банки, які за ії словами, беруть участь у шахрайських махінаціях.

"На сьогоднішній день встановлено, що в ці махінації втягнуто: "Родовід банк" (2, 172 млрд. грн.)...., "Альфа-Банк" (378 млн. грн.), "УкрГазбанк" (1, 228 млрд. грн.), банк "Кліринговий дім" (174 млн. грн.), "Єврогазбанк" (25 млн. грн.) і "Містобанк" (50 млн. грн.). Всього на ці банки було взято більше 4 млрд. грн. ще на тіж самі оборутки секретаріата президента і пана Фірташа", - наголосила вона.

Голва уряду додала, що всього 40 мільярдів гривень було використано "командою президента" "для заробляння грошей на руйнації гривні".  

 

http://www.epravda.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі