Україна

У Путіна істерика, бо він програв газову війну

9 January 2009, 16:25

"Своїми діями Росія намагається відвести увагу від проблем всередині країни - назовні. Свого часу це була війна в Грузії, тепер - конфлікт з Україною", - зазначив 9 січня у коментарі ZAXID.NET політолог Володимир Цибулько.

За його словами, цей конфлікт став не українсько-російським, а конфліктом між Росією та ЄС. "Розрахунки Росії були невірними і конфлікт пройшов повз Україну. І найбільше він відчутний для нових, ще економічно нестабільних членів ЄС. Ідеологія "путіноїдів" про єднання слов’ян, православних вичерпала себе. Росія опинилася в ідеологічному вакуумі, і єдиним чинником, який може об’єднати націю, на думку російського істеблішменту, є об’єднання проти зовнішнього ворога. Насправді, економічна криза в Росії є настільки великою, що може розвалити країну, і дай Бог, щоб це "велике цивілізаційне розлучення пройшло без Трої"", - наголосив політолог.

За його словами, до літа борг Росії становитиме 450-500 млрд доларів США. "Борг "Газпрому" - 50 млрд доларів США, "Роснєфті" - 18 мільярдів. І істерія з приводу 1,5 українських мільярдів зірвала маски. 60% наповнення бюджету Росії - вуглеводні - нафта, газ. Ціна нафти падає, газ відстає в падінні на місяців шість, росіяни розуміють, що фаза падіння ціни на газ припадатиме на березень, вже зараз багато країн говорить про короткострокові угоди. У 140 мільйонній Росії лише 20 мільйонів активно працюючого населення, 1 мільйон - ув’язнені, 18 мільйонів алкоголіків. Політика, яку проводила Росія, призвела до дезінтеграції. Ми вже бачимо антидержавницькі виступи на Далекому Сході, за Уралом територія сумнівно контрольована, як тільки туди перестануть скеровувати кошти, одразу підуть зрушення і це не буде сепаратизм, а пошук моделі виживання", - розповів В.Цибулько.

Він додав, що на його думку, заява Путіна щодо української влади, - це насправді істерика: "Путін розуміє, що програв газову війну. Це спроба зберегти обличчя".

http://www.zaxid.net/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі