Україна

У Ющенка назвали "розправу" Тимошенко над Стельмахом примітивом

23 January 2009, 12:33

Заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак заявляє, що звинувачення прем’єра Юлії Тимошенко на адресу керівництва Нацбанку є спробою відвернути увагу суспільства від прорахунків уряду, зокрема, у газовій сфері.

"Я переконаний, що спроба розібратися з керівництвом Нацбанку – це спроба відвести увагу суспільства від набагато глибшої проблеми, ситуації з газом", - сказав Шлапак на брифінгу у п’ятницю.

Він зазначив, що керівництво Нацбанку, на його думку, справді заслуговує на критику за валютну політику останніх місяців, однак "зводити все до кредиту рефінансування, який був наданий банку "Надра", – це примітивно".

"Мова йде про примітивну розправу над декількома чиновниками, які, можливо, і заслуговують серйозних оцінок, але я хотів би, щоб ви дивилися глибше", - сказав Шлапак.

Він також вважає, що критика уряду на адресу Нацбанку пояснюється його бажанням отримати контроль над "станком, що друкує гроші".

"В умовах, в яких ми опинилися, у уряду є єдина можливість: їм треба профінансувати 70 мільярдів дефіциту бюджету за рахунок внутрішніх позик. Зробити це без станка Нацбанку неможливо. Тому треба отримати контроль над Нацбанком за будь-яку ціну. В противному разі задача не вирішується ні з газом, ні з бюджетом", - сказав Шлапак.

"Але при станку ми отримаємо інфляцію початку 90-х років, коли ми мали і по 300% і по 400% і 10000%. Але це вже нікого не хвилює в уряді", - додав він.

Шлапак висловив думку, що зараз "не час влаштовувати такі розборки".

"Розмови щодо Нацбанку треба замінити розмовою про проблеми, що склалися останніми роками і призвели до диспропорції у валютному балансі держави. Усі ці розмови потрібні тільки для того, щоб відвернути увагу населення від інших бюджетних і газових проблем і отримати доступ до друкарського станка", - сказав він.

Українська правда
http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі