Економіка

Житомирська митниця розповіла, що вважатиметься контрабандою

28 January 2009, 08:58

Держмитслужбою визначено розмір контрабанди в 2009 році. Під контрабандою, зокрема, мається на увазі скоєне у великих розмірах переміщення товарів через митний кордон України поза митним контролем або з прихованням від нього. Тобто переміщення таких товарів, вартість яких у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Як повідомив Житомир.info прес – центр Житомирської митниці, викритій у контрабанді особі загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 5 років з конфіскацією предметів контрабанди. За ті самі дії, скоєні за попередньою змовою групою осіб або особою, раніше судимою за контрабанду, «світить» від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією предметів контрабанди і майна.

Згідно з Законом України «Про податок з доходів фізичних осіб», якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум, то для цілей їх застосування використовується сума у розмірі 17 гривень, крім норм адміністративного і кримінального законодавства в частині кваліфікації злочинів або правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги (у 2009 році — 302,5 грн.). Таким чином, контрабандою вважатиметься переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з прихованням від нього товарів вартістю 302,5 тис. грн. і більше.

Для довідки. У 2008 році розмір контрабанди товарів був встановлений на рівні 257,5 тис. грн. і більше, в 2007 — 200 тис. грн. і більше, в 2006 — 175 тис. грн. і більше, в 2005 — 131 тис. грн. і більше, в 2004 — 61,5 тис. грн. і більше.

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі