Україна

Тігіпко може стати міністром фінансів?

28 January 2009, 14:07

Міністр юстиції Микола Оніщук і голова МНС Володимир Шандра, призначені в Кабмін за квотою фракції "НУ-НС", втратять свої посади в результаті "ротації".

Також нинішні голови Мінфіну, Мінекономіки, Мінприроди і Мінтрансу можуть залишити уряд, пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела.

Шандра заявив: "Офіційних бесід із мною не було - коли закінчаться консультації, буде, що сказати, а зараз я нічого не можу додати".

А Оніщук сказав: "Міністри від "Нашої України" очікують анонсоване запрошення голови фракції Миколи Мартиненка (на співбесіду для т.зв. "
звірення годинника"). Якоїсь іншої інформації, яка дозволила б об'єктивно коментувати ці події, у мене нема, тому що будь-які консультації не мають офіційного характеру. Ми очікуємо офіційного запрошення на зустріч".

Між тим, у фракції вже називають можливих наступників Оніщука на посаді міністра юстиції. Кандидатур дві: депутати Віктор Шемчук ("Народна самооборона") і депутат Роман Зварич (група "За Україну!"), який двічі очолював Мін'юст - з лютого по вересень 2005 року і із серпня по листопад 2006 року.

Зварич уже підтвердив цю інформацію і заявив про готовність обійняти посаду міністра юстиції. "Зі мною велися бесіди на цю тему, але я не буду говорити, ким. Моя відповідь полягала в тому, що міністр юстиції вже є", - сказав він газеті.

"Я розумію, що прем'єр-міністр - підкреслюю, з незрозумілих для мене причин - порушує питання про виведення Миколи Оніщука зі складу уряду. Я за це голосувати не буду. Але, звісно, якщо буде вакансія, я готовий розглянути таку пропозицію", - додав він.

За інформацією видання, один із міністерських портфелів коаліція збирається віддати представнику Української народної партії. В УНП розраховують отримати посаду міністра вугільної промисловості - Віктора Полтавця може замінити депутат Олександр Клименко. Альтернативний варіант - УНП може отримати посаду міністра економіки, тоді місце Богдана Данилишина обійме депутат Олександр Слободян.

"Разом із іншими членами уряду, які представляють "НУ-НС", може бути змінений міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, однак із імовірністю 90% на своїх місцях залишаться міністр освіти та науки Іван Вакарчук і міністр охорони здоров'я Василь Князевич", - повідомило джерело у "НУ-НС".

Крім того, за інформацією газети, разом із міністрами за квотою "НУ-НС" можуть бути замінені чотири міністри від БЮТ: крім Богдана Данилишина, йдеться про міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука, міністра транспорту й зв'язку Йосипа Вінського і міністра фінансів Віктора Пинзеника.

Як повідомили кілька джерел, посаду голови Мінфіну може посісти співголова ради інвесторів при Кабміні Сергій Тігіпко, якому напередодні не вдалося повернути посаду голови Нацбанку.

"По Вінському і Філіпчуку - точно, по Данилишину - швидше за все, по Пинзенику - дуже складне питання, але цілком можливо", - оцінило шанси джерело у БЮТ.

http://www.epravda.com.ua


 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі