Україна

Тимошенко: "Україна може споживати вдвічі менше газу"

29 January 2009, 15:44

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що Україна сьогодні може споживати наполовину менше природного газу, заміщуючи його альтернативними джерелами енергії. Про це вона заявила на спеціальному  засіданні Уряду, присвяченому розгляду питань із залучення інвестицій в економіку України.

„Обсяги альтернативних джерел, які може надати сьогодні Україна, є просто унікальними. Ми можемо спокійно заміщувати половину обсягу природного газу, який ми споживаємо, іншими джерелами енергії, і нам половину не треба купувати, не треба залежати від інших країн", - наголосила Юлія Тимошенко.

Глава уряду також зазначила, що на сьогодні в паливно-енергетичному  балансі України частка альтернативних джерел становить 0,83%, у той час коли, наприклад, в  Австрії та Швеції – 24%, Португалії – 17%, Німеччині – 12%, Данії – 10%. „На сьогоднішній момент, коли наша спільна команда виконавчої влади на центральному та регіональному рівнях починає предметно займатися альтернативними джерелами енергії, у нас в балансі  майже „0". Тобто, ми починаємо з чистого аркуша", - відзначила Юлія Тимошенко. Однак, за її словами, уряд крок за кроком застосовуватиме весь можливий потенціал, який сьогодні має країна.

http://www.intv-inter.net

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі