Події

Прокуратура Житомирської області зупинила багатомільйонне розкрадання Державного бюджету

14 June 2007, 12:30

Прокуратурою Житомирської області за результатами перевірки додержання законодавства про відшкодування податку на додану вартість  порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 15 (замах на злочин), частиною 5 статті 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах) та частиною 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що службові особи комерційного підприємства на підставі безтоварних операцій з експорту продукції за межі України штучно сформували від’ємне значення ПДВ на суму  понад 10 млн. грн.

Проте ці незаконні дії своєчасно виявила  ДПІ у Голосіївському районі м. Києва, де ТОВ було зареєстровано. Однак, відмова у відшкодуванні мільйонів гривень столичними податківцями не  вплинула на бажання підприємців незаконно одержати кошти із державного бюджету. Змінивши юридичну адресу з м. Києва на м. Житомир, комерсанти звернулися до господарського суду із заявою про скасування рішення податківців.

За цим фактом прокуратура області й порушила кримінальну справу та вступила у розгляд справи у Житомирському господарському суді, де обстоюватиме державні інтереси.

Прес-служба Генеральної прокуратури України.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі