Економіка

Олег Черпіцький: «Аграріїв Житомирщини врятує пролонгація кредитів »

1 February 2009, 13:41

«Життя аграрному бізнесу в умовах кризи врятує пролонгація кредитів» - таке припущення висловив в прямому ефірі Житомирської обласної держтелередіокомпанії депутат Верховної Ради України Олег Черпіцький.

Нардеп повідомив, що сьогодні уряд знайшов можливість змусити комерційні банки пролонгувати кредити агровиробнику, включаючи збереження реальних застав і лояльних відсотків, шляхом осмисленого підходу до рефінансування банківської системи.

«Прем’єр запропонувала 92-м комерційним банкам, які сьогодні обслуговують агропромисловий комплекс обов’язкову умову: для того, аби отримати рефінансування Нацбанку, банк має пролонгувати кредити для своїх клієнтів-агровиробників.»

Олег Черпіцький відзначив, що позитивним для сільського господарства є ще один момент – пожвавлення, яке сьогодні спостерігається на ринку зерна.

«Відтак, якщо залишки минулорічного врожаю вдасться, за умов збереження реальної конюнктури на ринку реалізувати за прийнятною для с/г виробника ціною, сільське господарство отримає пристойні обігові кошти.»

Бютівець спрогнозував успішність весняно-посівної компанії в кризових умовах. Головною запорукою в цьому, на його думку, стануть виваженість урядової політики та фінансова захищенність агровиробника.

 

Прес-служба народного депутата.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі