Події

Житомирське відділення Антимонопольного комітету оштрафувало ЖБК «Полісся» на 10 тис. 400 грн.

15 June 2007, 09:27

Житомирське відділення Антимонопольного комітету оштрафувало ЖБК «Полісся» на 10 тис. 400 грн. за неподання інформації на запити голови відділення.

Про це повідомляє прес-служба житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

До відділення звернулися мешканці м. Житомира по вул. Домбровського, 86 та по вул. Хлібній 39/19 щодо неякісного надання послуг з боку ЖБК «Полісся».

Відділення на підставі свої повноважень надало запит підприємству надати наступну інформацію: чи укладено договори про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій з мешканцями вказаних будинків; чи звертались в письмовій формі протягом 2006-2007 років до підприємства мешканці будинків по вул. Домбровського, 86, Хлібній 39/19 щодо ненадання послуг з обслуговування будинку та прибудинкової території; перелічити заходи, які були вжиті ЖБК «Полісся» щодо вирішення питань, піднятих мешканцями у претензіях; чи проводились перерахунки  плати за ненадані або надані не в повному обсязі  чи невідповідної якості послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та інші.

При цьому керівництво ЖБК «Полісся» було попереджено про те,  що вимоги голови відділення щодо надання інформації є обов’язковими для виконання у визначені ним строки.

На виконання вимог запитів голови відділення інформація у встановлені головою відділення строки на адресу відділення не надійшла, а також не надійшло клопотання щодо продовження терміну надання інформації. Такі дії підприємства є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

З огляду на  те, що відсутність запитуваних відділенням у ЖБК «Полісся» матеріалів перешкодила якісному розгляду колективних заяв мешканців будинків №86 по вул. Домбровського та 39/19 по вул. Хлібній м. Житомира, відділення листом звернулось до прокурора Богунського району м. Житомира з проханням сприяти у проведенні позапланової перевірки ЖБК «Полісся».

Проте, комісію відділення та помічника прокурора прокуратури Богунського району, виконавчим директором ЖБК «Полісся» Воробйовим А.П. до перевірки допущено не було, про що комісією 17.05.2007 складено протокол про створення перешкод у проведенні перевірки.

Таким чином, ЖБК «Полісся», а тим більше самим виконавчим директором Воробйовим А.П. є що приховувати від громадян та держави, за що і було за такі дії покарано.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі