Економіка

Продукцію підприємств Житомирщини будуть просувати у Німеччину, Італію, Туреччину, Чехію та Словенію

5 February 2009, 09:30

4 лютого в обласній державній адміністрації відбулася зустріч заступника міністра закордонних справ України Віктора Крижанівського із заступником голови облдержадміністрації Ігорем Орловим. Мета зустрічі – виробити спільну позицію щодо просування конкурентноспроможної продукції підприємств Житомирської області на зовнішніх ринках.

«Сприяння Міністерства закордонних справ України через дипломатичні установи в оперативному доведенні пропозицій української продукції до відома потенційних споживачів буде ще одним дієвим шляхом нарощування експорту підприємствами Житомирщини», - зазначив Ігор Орлов.

Практика довела, що найбільш ефективною формою налагодження міжрегіональних зв’язків та контактів у сфері інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності є організація презентації інвестиційного та економічного потенціалу області за кордоном.

Так, за сприяння Посольства України в Республіці Польща 11 грудня 2008 року в приміщенні посольства була проведена презентація Житомирської області та зустріч з представниками органів самоврядування регіонів Польщі, які мають угоди про співробітництво з районами та містами Житомирщини. В поточному році вже підготовлено та направлено до Торговельно-економічних місій у складі Посольств України в Німеччині, Італії, Туреччині, Чехії та Словенії пропозиції щодо можливої організації подібних заходів.

Ігор Орлов висловив пропозицію Житомирської облдержадміністрації розглянути можливість підготовки дипломатичними установами України за кордоном оглядових аналітичних матеріалів щодо товарних потреб ринку країни-перебування з метою оперативного інформування відповідних служб регіонів. Віктор Крижанівський підтримав пропозицію місцевої адміністрації та ознайомився з переліком підприємств-експортерів області, який може бути наданий дипломатичним установам за кордоном

Заступник міністра закордонних справ України ознайомився з роботою ВАТ «Житомирський маслозавод» та ТОВ «Фабрика «Класум». Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі