Події

Прокуратура відстояла у суді право на житло законних власників

19 June 2007, 11:48

За обставин постійного дефіциту житла квартири час від часу стають предметом  різноманітних  зловживань та порушень законодавства.

Як повідомила заступник начальника відділу прокуратури Житомирської області Роксолана Гребенюк, з порушенням Закону  України «Про приватизацію державного житлового фонду» відбулася приватизація квартири і  житомирянина, який без згоди всіх квартиронаймачів – членів сім’ї, в тому числі й дружини, приватизував квартиру та продав її.

Аби повернути своє право на власну  квартиру, членам сім’ї довелося звертатися із позовом до суду. У зв’язку із юридичною необізнаністю та матеріальною скрутою (на утриманні – 6 неповнолітніх дітей) інтереси законного співвласника квартири у суді представляла прокуратура області.

Справу розглянув  Корольовський райсуд м. Житомира, який повністю задовольнив вимоги прокуратури: свідоцтво про приватизацію житла, договір  його купівлі-продажу визнано недійсним, виселено незаконних мешканців квартири та вселено  тих, кому належить житло відповідно до чинного законодавства.

Апеляційний суд  Житомирської області  судове рішення залишив без змін.

Джерело: прес-служба прокуратури Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі