Економіка

Німеччина, Італія, Польща та Туреччина, але більше за всіх – Росія

17 February 2009, 09:11

За даними Головного управління статистики у 2008 році підприємствамиЖитомирскої області експортовано товарів на 521 мільйонів доларів США, що на 29% більше, ніж у 2007 році. Експортні поставки підприємства області здійснили у 78 країн світу.

Про це Житомир.info повідомив відділ статистики зовнішньоекономічної діяльності.

Більше чверті товарів експортувалось до Російської Федерації, по 10% – до Німеччини та Італії, 4-5% – до Польщі та Туреччини. Традиційно в товарній структурі експорту переважали мінеральні продукти, машини і устаткування, деревина та вироби з неї, текстиль та вироби з текстилю, вироби з чорних металів та готові харчові продукти. В сумі частка цієї продукції складала майже дві третини експорту області.

За рік в область імпортовано товарів на 457 мільйонів доларів США, що в 1,6 раза більше, ніж у 2007 році. Надходили товари в область з 81 країни світу, однак вагомі обсяги одержані з Польщі та Німеччини – по 18% від загального обсягу імпорту, з Італії – 10% та з Російської Федерації – 8%. У структурі імпорту 30% становили машини та обладнання, по 9% – полімерні матеріали, м'ясо та харчові субпродукти, 8% – текстиль та вироби з нього.

Серед регіонів області активно займались зовнішньоторговельною діяльністю суб’єкти господарювання обласного центру та міст обласного значення, на які припадало дві третини експорту та імпорту області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі