Події

На Житомирщині викрито 13 злочинів у лісовій галузі

22 June 2007, 14:00

У результаті вжитих заходів у поточному році працівниками УМВС України в Житомирській області викрито 13 злочинів у лісовій галузі, за якими порушено 11 кримінальних справ.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Серед розкритих -  4 злочини у сфері службової діяльності, розкрадання лісопродукції та 4 факти незаконної порубки лісу. Три кримінальні справи вже передано на розгляд суду. У результаті злочинних дій державі завдано збитків на суму понад 550 тисяч гривень, з яких відшкодовано 42 тисячі. До кримінальної відповідальності притягується 10 осіб.

Зокрема, у травні поточного року за матеріалами управління ДСБЕЗ по боротьбі зі злочинністю у сфері земельних відносин, надрокористування та лісовій галузі при УМВС Житомирщини міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за фактами зловживання службовим становищем, незаконної порубки та службового підроблення службовцями одного з державних підприємств Володарськ-Волинського району під час проведення порубок головного користування упродовж двох років. Сума збитків, нанесених державі у результаті злочинних дій службовців, становить 400 тисяч гривень. Наразі правоохоронцями проводяться спільні слідчо-оперативні дії, спрямовані на встановлення усіх фактів злочинної діяльності підозрюваних.

За фактом незаконної порубки лісу в кількості понад 30 м3 в одному з лісових господарств Олевського району до районної прокуратури направлено матеріали управління боротьби з організованою злочинністю УМВС Житомирщини. Приводом для проведення перевірки стала зупинка працівниками міліції автомобіля „КАМАЗ”, який перевозив 7 кубів деревини породи дубу.

Наразі встановлюються члени злочинного угрупування та сума завданих збитків. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Лісова галузь є однією з бюджетоутворюючих для економіки Житомирської області. У поточному році державними підприємствами, які підпорядковані Житомирському управлінню лісового господарства, експортовано близько 170 тисяч кубів деревини на суму 11 мільйонів доларів США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі