Економіка

В Житомирской области власти помогут предпринимателям-производителям выжить во времена кризиса. ФОТО

10 March 2009, 08:50

Через кризу ті не можуть заплатити за оренду комунального майна і відмовляються від приміщень.

Товариство “Бердичівбудсервіс” на умовах конкурсу понад рік орендує у міста 3 тисячі квадратних метрів. Через скруту будівельне підприємство, у планах якого було звести багатоповерхівку на вулиці Дзержинського, тепер виготовляє конструкції для харчової галузі. Скільки ще простоїть без роботи будівельна техніка — невідомо. За таких умов тут рахують кожну копійку, пише ТРК ВІК.

Олександр Фещенко, власник ТОВ “Бердичівбудсервіс”: “В умовах кризи ми шукаємо інші виходи, як заплатити людям зарплату і зберегти колектив. Зараз займаємося виробництвом піддонів. Але все одно важко, бо в ставки умовах кризи надто високі”.

Через спад виробництва міська влада вирішила зменшити ставки оренди для підприємців. Їх переглядатимуть у кожному конкретному випадку.

 

 

Таміла Павлішина, начальник управління комунальним майном: “Росте заборгованість по орендній платі. Ставки, доведені Кабінетом Міністрів відрізняються від ставок міської ради — 2 % від вартості у розрахунку орендної плати. ставки, доведені Урядом — 15 %. Ми пропонуємо понизити коефіцієнт, що дасть змогу зменшити орендну плату до 30 %”.

Антикризовий захід підтримки підприємців розглянуть на сесії міської ради. Вона відбудеться наприкінці березня.

Юлія Крук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі