Економіка

Хлібоприймальні підприємства Житомирщини вже готові прийняти зерно

10 July 2007, 16:47

.

Розглянувши стан готовності хлібоприймальних підприємств до приймання та зберігання зерна нового врожаю, учасники наради визнали, що абсолютна більшість підприємств зможуть забезпечити належний рівень організації приймання зерна, його сушіння та очистку.

За попередніми прогнозними розрахунками, валовий збір зернових культур у 2007 році очікується в межах 640-650 тисяч тонн, що на 85-75 тис. тонн менше, ніж у 2006 році. Із минулорічного врожаю на даний час близько 25 тисяч тонн зерна знаходиться на зберіганні у хлібоприймальних підприємств.

Сьогодні в області функціонує 17 хлібоприймальних підприємств. Три з них (Черняхівський комбінат хлібопродуктів, Бровківська та Турчинська хлібоприймальні дільниці) підпорядковані ДАК «Хліб України» і належать до державної форми власності. Решта – акціонерні товариства. Загальна місткість зерносховищ цих підприємств складає 329,4 тисячі тонн.

Наявні в області складські приміщення хлібоприймальних підприємств та інших суб’єктів господарювання, які готуються до закладки зерна на зберігання, можуть бути задіяні на зберігання 264,9 тисяч тонн зерна, що цілком достатньо для області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі