Суспільство

Військовослужбовці 30 окремої механізованої бригади готуються до відправки у Косово

14 August 2007, 11:23

На Олександрійському полігоні поблизу Новограда-Волинського проходить закінчення другого етапу підготовки національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" до виконання завдань у складі багатонаціональної тактичної групи "East" сил КФОР в Косово.

Про це повідомляє  novograd.org.ua

Миротворчий батальйон у складі 178 військовослужбовців сформований на базі  2 механізованого батальйону 30  окремої механізованої бригади, що дислокується в Новограді-Волинському.  Серед основних завдань, що покладаються на особовий склад українського контингенту в Косово  - здійснення патрулювання та несення служби на спостережних постах, забезпечення безпеки місцевих жителів, перевірка автомобільного транспорту та населення на предмет наявності зброї, вибухівки, наркотичних речовин тощо.  Щоб  добре виконувати поставлені завдання, військовослужбовці миротворчого батальйону проходять трьохмісячну підготовку.
8 серпня на Олександрійському полігоні  проходили практичні навчання  військових відділень.  Майбутні миротворці  відпрацьовували свої дії під час ситуацій, що можуть трапитись у Косово, зокрема,  перевірку транспортних засобів та осіб, надання невідкладної медичної допомоги умовно пораненому, несення служби на блок-постах. Велика увага приділяється заняттям з вогневої підготовки, зокрема, стрільби з  БРДМ-2.
До речі, згідно наказу
міністра оборони України, це перша ротація "УкрПолбату" у складі якого жоден військовослужбовець не  має досвіду проходження служби у миротворчих місіях.
Дев’ята ротація національної складової спільного українського-польського миротворчого батальйону проводитиметься  в період з 2 по 12 жовтня 2007 року.  Заплановано, що перебуватимуть українські миротворці в Косово до середини квітня 2008 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі