Економіка

Иностранные инвесторы стали больше вкладывать в экономику Житомира

1 February 2010, 16:49

У січні–грудні 2009р. в економіку м.Житомира іноземними інвесторами вкладено 6,8 млн.дол. США. Основними формами залучення капіталу були грошові внески – 5,2 млн.дол. (76,5%1) та внески у вигляді рухомого і нерухомого майна – 1,6 млн.дол. (23,4% до вкладеного обсягу). Збільшення іноземного капіталу у січні–грудні 2009р. склало 6,8 млн.дол., що становило 11,9% до обсягів на початок року, повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.
Інвестиції надходили з 39 країн світу. Найбільші вкладення належали нерезидентам зі Швейцарії, Італії, Німеччини, Віргінських островів (Брит.) та Нідерландів.
В інвестиційному співробітництві брало участь 140 підприємств обласного центру. Суттєва частина інвестиційного капіталу зосереджена в промисловості – 65,8% до загальних по місту. Серед промислових підприємств найвагоміші обсяги іноземних коштів зосереджено на підприємствах хімічної промисловості – 12,9 млн.дол. металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів – 12,3 млн.дол. та легкої промисловості – 5,8 млн.дол.
Зацікавленість у іноземних інвесторів також викликали підприємства, що займались операціями з нерухомим майном, орендою, інжинірингом та наданням послуг підприємцям – 12,9 млн.дол. вкладень.

Житомир.info
    
   

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі