Економіка

В Житомирской области введут в действие около 200 км подводящих газопроводов к населенным пунктам?

20 February 2010, 12:40

18 лютого перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Володимир Загривий взяв участь у засіданні колегії головного управління будівництва та архітектури облдержадміністрації. Було підведено підсумки роботи архітектурної та будівельної галузі області за 2009 рік та визначення завдань на наступний період.

Володимир Загривий зазначив, що за рахунок усіх джерел фінансування у 2009 році введено в дію 89 км газових мереж, що складає третю частину від введених газопроводів у 2008 році. При цьому слід зауважити, що у 2009 році вперше за останні роки кошти з державного бюджету на будівництво газопроводів та газифікацію населених пунктів взагалі не передбачалося. Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Разом з тим, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2009 року № 1001-р «Про добудову підвідних газопроводів з високим рівнем будівельної готовності, які можуть бути введені в експлуатацію в 2009 році» вдалося ввести в експлуатацію 7 об’єктів проектною потужністю близько 40 км, що дозволить газифікувати біля 3 тисяч будинків, в яких проживає близько 9,5 тис. мешканців.

При умові продовження фінансування НАК «Нафтогаз України» в 2010 році дозволить зняти соціальну напругу серед населення, особливо в районах, які зазнали радіоактивного забруднення та ввести в дію біля 200 км підвідних газопроводів до населених пунктів, де за кошти громадян прокладені розвідні вуличні мережі.

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі