Суспільство

17 вересня працівники МНС учетверте відзначають своє професійне свято (фото)

10 September 2007, 17:20

17 вересня працівники Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи вчетверте відзначають своє професійне свято – День працівників цивільного захисту.

 

 

Дата 17 вересня була обрана не випадково – це день святкування ікони Пресвятої Богородиці “Неопалима Купина”, яка з давніх-давен вважалася захисницею людей від пожеж та стихійних лих, а також оберегом пожежників-рятівників.

Перші літописні згадки про чудотворну ікону Божої матері “Неопалима Купина” сягають ще початку 14 століття, коли її принесли на наші землі ченці з Палестини. Згодом її чисельні копії розійшлися по всій Росії.

Усі вірні Неопалимівської церкви помічали, що в них дуже рідко виникають пожежі, а коли й бувають, то дуже незначні. Цей факт одностайно приписували особливому покровительству ікони.

Помітили й вогнеборці захистну чудотворність “Неопалимої купини”. Після того, як особовий склад Сумського гарнізону пожежної охорони взяв участь у панахиді в день цієї ікони, жодного випадку загибелі або травмування пожежників під час надзвичайних ситуацій не було.

 В 2004 році Указ Президента України “Про День працівників цивільного захисту” подарував Народній службі порятунку “01” нове свято, яке відзначають 17 вересня.

Прес-служба ГУ МНС України в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі