Суспільство

У Житомирі видано довідник «Адміністративно-територіальний устрій Житомирщини:1795-2006»

12 September 2007, 09:20

11 вересня відбулася презентація книги «Адміністративно-територіальний устрій Житомирщини: 1795-2006».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

Це перший за історію Житомирщини та України науково обґрунтований збірник, де викладено інформацію про всі зміни адміністративно-територіального устрою за 200 років – з моменту виникнення Волинської губернії.

Довідник містить інформацію про 4030 населених пунктів, 1104 сільські (селищні) ради та 32 райони, що існують або існували на території Житомирської області.

Робота над довідником була розпочата 40 років тому працівниками Державного архіву Житомирської області. До 70-річчя області видано перші 1000 примірників, які буде розповсюджено безкоштовно в органи виконавчої влади, бібліотеки, наукові установи. У першому півріччі 2008 року планується створити електронну версію довідника.

В роботі над довідником використано законодавчі акти з фондів виконавчих органів влади (губернських правлінь, центральних, губернських, окружних, обласних виконавчих комітетів), адміністративно-територіальних комісій; офіційні видання – «Свод законов Российской империи», збірники узаконень та розпоряджень ВУЦВК, відомості Верховної ради УРСР та України тощо.

Видання ілюстроване картосхемами. Довідник розраховано на працівників державних установ та органів самоврядування, істориків, краєзнавців та широкий загал громадян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі