Економіка

Анализ рынка недвижимости в Житомире. Весна 2010

23 April 2010, 15:40

Ситуація на ринку нерухомості у квітні місяці 2010 року відносно цінової політики майже не змінилась, хоча є деякі зміни. Відбувається невелике пожвавлення відносно купівлі та продажу об’єктів нерухомості. Але більшість житомирян  мали надію на весняне «чудо», що ціни раптом впадуть, але цього не сталося. Ситуація на ринку нерухомості залишається стабільною. На мою думку, все ж таки, ціни на об’єкти нерухомості можуть досягнути «дна» літом , можливо осінню 2010 року. Безумовно вплине на падіння цін зростання комунальних платежів, яке очікується на кінець весни. На ринок нерухомості збільшиться кількість пропозицій продажу майна. Користуватися попитом будуть малогабаритні квартири за які не треба буде платити великих коштів. Наприклад: чи зможуть оплачувати трьох-кімнатну квартиру пенсіонери, в яких оплата за їхню квартиру буде майже така як їх пенсія? Тому вони звичайно спробують обміняти свою трьохкімнатну квартиру на одно чи двокімнатне помешкання, для того щоб зекономити кошти. Взагалі очікується ще одна кризова хвиля, ціни зростають не тільки на комунальні, а на продукти харчування і т.д. А заробітні плати майже не змінюються. То де брати кошти пересічному громадянину  на нерухомість?

На сьогоднішній день однокімнатну квартиру в м. Житомир зараз можна придбати від 27000у.о до 36000у.о, залежно від стану квартири та її місця розташування. Користуються попитом квартири з найнижчими цінами, навіть якщо вони потребують капітального ремонту; двокімнатні квартири від 32000у.о  до 53000у.о (від 32000у.о – це район Польова, Мальованка останні та перші поверхи), а трьохкімнатні від 40000у.о до 70000у.о; кімнати в гуртожитках від 8000у.о до 12000у.о. Малогабаритні квартири - від 21000 у.о до 25000у.о, також відбулося незначне зниження цін в порівнянню з лютим місяцем 2010 року. Вартість приватного сектору не знизилася, в порівнянні з цінами весни 2009 року. Вартість земельних ділянок в місті Житомирі стабілізувалась і сягає від 1500 до 5000у.о за сотку під забудову, в передмісті Житомира від 1000у.о за сотку під забудову.

В м. Житомирі таке поняття як «спальний район» в ціновій політиці практично не існує і різниця в доларовому еквіваленті складає 2000-3000 дол. США, в ексклюзивних варіантах – 5000-6000у.о, залежно від ексклюзивності дому (наприклад, новобудова). В таких будинках як - перехрестя 1 Травня/ І.Кочерги, 9-ти поверховий будинок, вул.. Чорновола, вул. В.Бердичівська /Театральна, вул..Шелушкова/Київська, вул. Любарська, вул..Пушкінська,І. Богуна (район Корбутівка), вул.. Московська/Чапаєва, Московська / Київська 9-ти поверхові будинки, а також декілька «сталінок» по вул.. Київській, - квартири зазвичай коштують дорожче. Що стосується оренди, то ціни залишається без змін. Однокімнатні квартири мебльовані за місяць коштують 1000 грн. + світло, двохкімнатні 1200 грн. + світло + телефон, трьохкімнатні 1400 грн. + світло + телефон.

В зв’язку з нестабільною ситуацією на ринку нерухомості, я раджу своїм землякам купувати об’єкти нерухомості (будь то квартири , дома, земельні ділянки)зараз, а не чекати кращих часів.

З повагою, директор АН «Актив+» Форест С.В.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі